banner banner banner banner banner banner

Afgekeurde honden


Wij vinden het belangrijk om u informatie te geven over afgekeurde honden. Wanneer er honden afgekeurd zijn, vindt u deze op onze Facebookpagina. U kunt dan reageren op een hond die het best bij u en uw situatie past.

Er wordt niet met een wachtlijst gewerkt. Post en e-mails, met betrekking aanmelden wachtlijst kunnen we derhalve dan ook niet in behandeling nemen.

Honden kunnen om drie redenen afgekeurd worden:
  • Medische gronden: De hond heeft slechte heupen, ellebogen of ogen. Dit wil zeggen dat de hond de rest van zijn leven geen taken van een hulphond mag verrichten, maar dat hij mag genieten van een ander leven als huishond.

  • Gedrag: Sommige honden blijken in de opleiding niet geschikt te zijn als hulphond. Soms is dit vanwege bepaalde karaktereigenschappen of omdat de hond niet wil of kan leren.

  • Leeftijd: Honden die op leeftijd afgekeurd worden, zijn 8 jaar of ouder. Deze honden hebben hun hele leven als hulphond gewerkt en zijn toe aan pensioen. Deze honden kunnen niet meer als hulphond functioneren en mogen genieten van hun pensioen.