banner banner banner banner banner banner

Voor de jeugd


Een hulphond voor jou
Stel je eens voor, je bent jong en wilt leuke activiteiten ondernemen met je vrienden op school of thuis. Maar je loopt tegen allerlei obstakels aan omdat je gebruik maakt van een rolstoel. Weet dan dat een hulphond een oplossing voor je kan zijn. Een hulphond kan jou bijvoorbeeld helpen met het openen van deuren, je hoeft dat dan niet meer aan je broer of zus te vragen.

Spreekbeurt
Door een spreekbeurt te houden over hulphonden zorg jij ervoor dat hier meer bekendheid voor komt. Je vertelt dan wat de opleiding van een hulphond inhoud en wat er allemaal bij komt kijken om het certificaat voor de hulphond te halen. Hoe leuk is het om je hele klas voor te lichten over dit onderwerp!

Spreekbeurtpakket
Al deze informatie hoef je niet zelf te bedenken. Je kan hiervoor het spreekbeurtpakket downloaden. Daarin vind je meeste informatie die jij nodig hebt voor je spreekbeurt. Wil je naast het spreekbeurtpakket meer informatie? Stuur ons een mailtje met de datum van jouw spreekbeurt, je naam en adres, dan sturen wij je nog meer informatie toe.

PDF spreekbeurt
Vragenlijst over hulphonden